Ekipa broji 8  igrača (4+1 u igri i 3 rezerve).

Utakmice traju u predtakmičenju 2 x 13 minuta sa odmorom između dva poluvremena od 5 minuta. Za ekipu na jednoj utakmici nastupa 4 igrača + golman. Ukoliko u toku igre, usled isključenja pojedinih igrača ili drugih razloga, ekipa ostane sa manje od 4 igrača, utakmica se trajno prekida i registruje službenim rezultatom 3:0, ako rezultat pri prekidu nije povoljniji za protivničku ekipu, pa se susret registruje rezultatom pri prekidu.

 

Igrači kada izađu na teren moraju biti opremljeni u sportskoj opremi.

Korner od golmana ne važi.

 

Nije dozvoljeno da golman uhvati loptu, a da mu je saigrač vrati nogom.

Nije dozvoljeno da golman degažira loptu preko centra, ako je lopta bila u gol autu.

 

Pravila ofsajda ne važe.

 

Zamjene igrača su leteće, tj. zamijenjeni igrač mora napustiti, a zamjenik stupiti u teren u zoni zamjene, da bi procedura zamjene bila ispravna. Nepoštovanje ovoga povlači kaznu isključenja iz igre u trajanju od 2 minuta.

 

Kod kup utakmica u drugoj fazi takmičenja u slučaju neriješenog ishoda utakmice izvodiće se penali. Po tri (3) igrača iz ekipa naizmjenično će izvoditi udarce sa sedam (7) metara sa zaletom unutar devet (9) metara. Ukoliko je tada neriješen ishod naizmjenično će po jedan igrač iz svake ekipe izvoditi penale do konačnog pobjednika, penal izvodi uvijek različiti igrač.

 

Polufinalna utakmica igra se 2 x 15 minuta. U slučaju neriješenog ishoda igraće se produžeci 2 x 5 minuta, a ako je i tad neriješen ishod pristupiće se proceduri izvođenja penala radi dobijanja pobjednika.

 

Sudi se po pravilima igre za mali fudbal, u skladu sa ovim propozicijama, a šta nije obuhvaćeno ovim propozicijama – sudi se po pravilima Fudbalskog saveza Crne Gore.

PRAVILA ZA SVE DISCIPLINE

Kapiten ekipe dostavlja delegatu spisak članova ekipe.

Pojedinačni plasman određuje se na osnovu pojedinačno postignutog rezultata takmičara/ takmičarke.

Ekipni plasman po disciplinama se određuje sabiranjem rezultata svih  takmičara/takmičarki.